Приключи петнадесетото издание на конкурса за детска рисунка „Трите звездички“

Мисия

30-05-2019, 17:30

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той е в памет на Боряна Петкова, Женя Ангелова и Светослава Пантелеева от Свищов

     За петнадесета поредна година в Свищов бяха наградени отличените участници в Националния конкурс за детска рисунка „Три звездички“, организиран от Фондация „Ангели от Лим“, в памет на Боряна Петкова, Женя Ангелова и Светослава Пантелеева, и всички деца трагично загинали във водите на р. Лим през 2014 година.

Водещ на церемонията по награждаване беше сестрата на Боряна – Преслава Петкова, която обяви, че в тазгодишния конкурс участие са взели 533 деца от цяла България, които са представили 558 рисунки. „Приятелите ни от цялата страна са се постарали да рисуват всичко, което ги вълнува и доказаха, че мечтите не зависят от това, колко си голям.“, каза тя.

За първи път тази година, журито с председател Росен Маринов и членове: Пламен Симеонов, Камен Крумов, Геновева Танчовска и Светослав Пантелеев присъди награда за най-малък участник и тя отиде при Калоян Христов, на 2 г. 10 м., от ДГ „Радост“, с. Царевец, общ. Свищов. По традиция, организаторите на конкурса връчиха колективни парични награди на школите по изобразително изкуство, чиито възпитаници участват ежегодни и са с големи успехи в конкурса.

Голямата награда „Три звездички – 2019“ бе връчена на Петър Даринов Фердинадов – 10 г., ШИИ „Палитра” към читалище „Филип Станиславов-1903”, с. Ореш, община Свищов.

Всички деца, изпратили рисунки получиха грамоти за участие, а наградените участници – поименни грамоти, с печат на Фондация „Ангели от Лим“ и подпис от нейния председател Георги Манзаров, който закри тазгодишното издание на конкурса.

По време на награждаването, за доброто настроение на всички се погрижиха музикалните таланти от Школата за поп и рок изпълнители „Естрада“, с ръководител Антоанета Георгиева“, а децата от ДГ „Васил Левски“ акомпанираха в непринуден танц.

След церемонията по награждаване, в Художествена галерия „Николай Павлович“ бе открита изложба с творбите на участниците.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов