Деца призоваха търновските шофьори да пазят живота им на пътя

Животът

31-05-2019, 10:55

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Малчуганите раздаваха листовки в акция съвместно с полицията

Десетки деца, заедно със служители на Пътна полиция раздаваха днес листовки на водачите на автомобили с призив за разумно шофиране. Акцията бе организирана от Дирекция „Социални дейности” в Общината, съвместно с Областната дирекция на МВР, Сдружението на кметовете и кметските наместници и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”.

Пред сградата на Централната поща в старата столица в акцията се включиха чаровните деца от Детската полицейска академия на Основно училище „П.Р.Славейков”. „Има шофьори, които не спират на пешеходни пътеки и карат бързо. Затова с тези листовки ще ги накараме да се замислят и да пазят децата.” – каза Теодор Тодоров. Съученичката му Велислава Минева призова : „Карайте по-бавно и помнете, че един детски живот е по-важен от пристигането ви с минута-две по-рано някъде!”

Двойно са намалели произшествията с непълнолетни за първото четиримесечие на годината, в сравнение със същия период на миналата година, отчетоха от Областната дирекция на МВР в старата столица. Въпреки това, сядайки зад волана, нека послушаме призива на децата – да пазим живота на другите, да бъдем толерантни и да помним, че основната цел на едно пътуване винаги е да пристигнеш жив и здрав.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)