Три месеца затвор за мъж, нарушил 4 пъти заповед за защита от домашно насилие

Крими

31-05-2019, 14:25

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

След като тормозил родителите, хулиганът обиждал, плюл и удрял полицаи

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебната фаза споразумение, осъдиха на три месеца лишаване от свобода при строг режим, мъж за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие и хулиганство.

Д. М. е признат за виновен и осъден за това, че на 18.01.2018 г., 19.04.2018 г., 02.05.2018 г., 20.09.2018 г. в село Ресен, общ. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, на четири пъти, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена в изпълнение на съдебно решение по гражданско дело на ВТРС, с която е отстранен от съвместно обитаваното с Д. М. и Й. М. /негови родители/ жилище в село Ресен, и му се забранява да приближава на по-малко от 100 метра от жилището, местоработата, местата за социални контакти и отдих на двамата за срок от осемнадесет месеца, като отишъл в жилището на Д. М. и Й. М.

На 18.01.2018 г. в село Ресен, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправял обиди и псувни към служителите на РУ - Велико Търново в Областната дирекция на МВР и се изплюл два пъти в лицето на единия полицай, като тези действия били съпроводени със съпротива срещу орган на власт, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, блъскайки ги и бутайки ги с ръце по цялото тяло когато му слагали белезници, което по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов