Пиян шофьор, причинил катастрофа с убит и ранена, обжалва три години затвор

Крими

01-06-2019, 13:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Недоволни от присъдата са и частните обвинители

Апелативен съд Велико Търново ще заседава идната седмица по въззивно дело за причиняване на катастрофа с един убит и един ранен.

Със своя присъда от 01.04.2019 г. Окръжен съд – Ловеч е признал подсъдимия Георги Б. П. от от гр. Севлиево за виновен в това, че на 28.10.2016 г., около 04,22 ч. на първокласен път I-4 (София-Варна), в землището на с. Малиново, обл. Ловеч, при управление на МПС – лек автомобил „Грейт Уол Хувър 5“, собственост на В. С. Н. от гр. Ловеч, нарушил правилата за движение по пътищата, като се движил извън населено място със скорост от 124,30 км./ч., вместо допустимата от 90 км./ч. и по непредпазливост причинил смъртта на Милен К. М. (р. 1978г.) от гр. Велико Търново и средна телесна повреда на И. З. М. (родена 1979г. от гр. В. Търново), като деянието е извършено в пияно състояние – 1,32 промила на хиляда алкохол в кръвта.

След дело по съкратено съдебно следствие, съдът определил наказание от 3 години лишаване от свобода, което подсъдимият да изтърпи при общ режим.

На основание чл. 343г. от Наказателния кодекс, лишил подсъдимия от право да управлява МПС за срок от 4 години от влизане на присъдата в сила.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба от подсъдимия и от частните обвинители.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов