В Свищов се проведе първото издание на празника „С мама и татко на сцена“

Мисия

01-06-2019, 13:37

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата е на Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856”

По инициатива на Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” и със съдействието на община Свищов, в крайдунавския град за първи път се проведе празник за семействата – почитатели на изкуствата и културата.

Празникът е под патронажа на кмета на община Свищов и премина под знака на 150 години от отпечатването на „Устав на Българското читалище в Свищов” и 115 години от Дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване на сграда за театър и читалище в Свищов.

В първото издание на празника, което е посветено на 1 юни – Международен ден на детето, взеха участие пет семейства, които по неповторим и вълнуващ начин представиха своите таланти. Песни, скечове, танци и изпълнения на редица музикални инструменти бяха част от пъстрата палитра, която развълнува публиката.

Специален гост на събитието беше народният представител д-р Станислава Стоянова, която приветства децата за техния празник и всички присъстващи, като подчерта, че именно родителите са най-добрия пример за всяко дете. Кметът на община Свищов Генчо Генчев поздрави секретаря на Читалището Геновева Танчовска за чудесната инициатива и добави: „Този празник е нещо наистина много хубаво, който показва стълбът и здравината на едно българско семейство. Нямо нищо по-ценно на тази земя от нашите деца, а ние като родители сме длъжни да ги възпитаваме, обучаваме и изградим като достойни граждани на нашата страна.“.

По време на награждаването на участниците, в което се включиха и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, секретарят на Общината Любомира Петрова и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, д-р Кристиян Кирилов изрази специални благодарности към родителите за това, че подкрепят децата си да развиват своите таланти и да съхраняват любовта към изкуството.

В края на първото издание на празника „С мама и татко на сцена“ участниците си направиха обща снимка за спомен и извиха кръшно българско хоро на читалищната сцена.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов