Калин Врачански забърква търновци в „Испанска афера”

Велико Търново Лайф

02-06-2019, 12:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът ще се играе на сцената на читалище „Надежда”

На 5 юни от 19 часа обичаният Калин Врачански ще замеси великотърновската публика в „Испанска афера”. Комедията от Жорди Галсеран ще бъде представена от Драматичен Театър Ловеч на сцената на читалище „Надежда” в старата столица.

Оригиналното заглавие на пиесата е "Без резерви". Тя е част от сборника "Девет пиеси" и се поставя за втори път на българска сцена.

Това е историята за една оплетена измама, написана в комедиен дух. Тръгва от действителен случай – министър от каталонското правителство е млад политик с бъдеще, чиято кариера отива по дяволите в замяна на една нищо и никаква вила. Подобен човек е идеалният наивник, когото банда шарлатани да оскубе до голо. Хванати в подходящия момент, дори и най-разсъдливите и трезвомислещи хора могат да паднат в мрежите на най-нелепите измамници.

Жорди Галсеран е един от най-често поставяните и най-добре приети драматурзи от Каталония, Испания и Европа. Текстовете си пише в два оригинала: първо на родния си каталонски, после на испански. Преведен е на десетки езици – от немски и гръцки до китайски и фарси, – носител е на десетки награди.

Билети за спектакъла може да закупите от билетния център на ул. „Асен Златаров” във Велико Търново.

Телефони: 0886 770 511, 0894 407 595



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов