Калин Врачански забърква търновци в „Испанска афера” - velikotarnovo.utre.bg

Калин Врачански забърква търновци в „Испанска афера”

02 юни 2019, 12:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

Спектакълът ще се играе на сцената на читалище „Надежда”

На 5 юни от 19 часа обичаният Калин Врачански ще замеси великотърновската публика в „Испанска афера”. Комедията от Жорди Галсеран ще бъде представена от Драматичен Театър Ловеч на сцената на читалище „Надежда” в старата столица.

Оригиналното заглавие на пиесата е "Без резерви". Тя е част от сборника "Девет пиеси" и се поставя за втори път на българска сцена.

Това е историята за една оплетена измама, написана в комедиен дух. Тръгва от действителен случай – министър от каталонското правителство е млад политик с бъдеще, чиято кариера отива по дяволите в замяна на една нищо и никаква вила. Подобен човек е идеалният наивник, когото банда шарлатани да оскубе до голо. Хванати в подходящия момент, дори и най-разсъдливите и трезвомислещи хора могат да паднат в мрежите на най-нелепите измамници.

Жорди Галсеран е един от най-често поставяните и най-добре приети драматурзи от Каталония, Испания и Европа. Текстовете си пише в два оригинала: първо на родния си каталонски, после на испански. Преведен е на десетки езици – от немски и гръцки до китайски и фарси, – носител е на десетки награди.

Билети за спектакъла може да закупите от билетния център на ул. „Асен Златаров” във Велико Търново.

Телефони: 0886 770 511, 0894 407 595Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета