Свищовска ученичка спечели участие в Европейски лагер за млади лидери - velikotarnovo.utre.bg

Свищовска ученичка спечели участие в Европейски лагер за млади лидери

02 юни 2019, 14:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Любомира Димитрова се представи блестящо я конкурс за ученици от цяла Европа

Единадесетокласничката от Свищовското СУ ”Николай Катранов” Любомира Димитрова  се представи блестящо в организирания с подкрепата на Европейската комисия конкурс за ученици от цяла Европа и спечели правото да представя България  в „Летен лагер - Европейско училище”, който ще се проведе от 16.08.2019 г. до 31.08.2019 г. в Република Грузия.

Лагерът се организира от Детски Младежки Национален Център- Грузия с подкрепата на органите на Европейския съюз. Инициативата е свързана с източното партньорство, стимулиращо отношенията между Европейски съюз и шестте източни държави-партньори - Армения, Азърбейджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

Във връзка с целите на проекта, право на участие в лагера спечелиха 100 участника от държавите на територията на цяла Европа, а не единствено от страните-членки на Европейския съюз. Целта на лагера е да се осъществи подкрепа и подготовка на млади лидери от цяла Европа по въпросите, свързани с европейските ценности и гражданските отговорности на населението. Основната задача на организаторите е да спомогнат за създаването мултикултурна  и толерантна обстановка за сътрудничество между младите хора. Посредством серия от обучителни дейности под различна форма участниците ще имат възможност да развият своите лични и бъдещи професионални качества.

Очаква се избраните ученици да  приложат уменията, придобити по време на лагера при разработването на собствени проекти на тема гражданско образование за младежи след завръщането си в държавите, в които живеят и се обучават.

Конкурсът протече на 2 етапа, първият от които се състоеше в подаване на документи, включително попълване на въпросник с мотивационни въпроси и представяне на сертификати за ниво на владеене на английски език. След внимателна оценка на всички получени кандидатури, във втория кръг координаторите на проекта проведоха интервюта (на английски език) с избраните участници. Всички разходи по пътуването и престоя на учениците, включени във финалната селекция, са за сметка на организаторите.  Проектът е от ключово значение при изпълнението на целите за промотиране на европейските ценности на толерантност, сътрудничество и гражданска отговорност, включително и в рамките на държави, които не са част от Европейския съюз, но съставляват важна част от културния облик на континента Европа.

          Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета