Р. Янтра е под критичното ниво, спаднало е нивото и на р. Белица

Мисия

03-06-2019, 08:57

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Още в 3ч. сутринта кметът Даниел Панов е свикал група за реакции при бедствия и аварии

С около метър р. Янтра е под критичното си ниво към 6,45ч. тази сутрин. Водата се е повишила драстично тази нощ заради приливни вълни от балканските й притоци. Още в 3ч. сутринта кметът Даниел Панов е свикал група за реакции при бедствия и аварии, а служители на общината, полицията и пожарната, включително и на Гражданска защита са по критичните точки.

Чрез телеметричната система на Община Велико Търново и по информация от хората по места, нивата на р. Янтра, р. Белица и др. се следят на всеки 15 минути. Вече е започнал спад на водата и в с. Пушево, и в Килифарево, и в кв. "Чолаковци. Все още пикът на водното ниво е във Велико Търново, единство в края на улица "Крайбрежна" реката е излязла леко от коритото си. Няма залети къщи, нито други улици.

С около 90 сантиметра е спаднало нивото и на р. Белица в Дебелец и Килифарево през последния половин час.

Кметът Даниел Панов продължава да обхожда различни локации във Велико Търново и общината. Служители на общината, полицията, пожарната и Гражданска защита са по критичните места, включително и директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов, директорът на РД "ПБЗН" и комисар Красимир Кръстев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов