Три нови награди във витрината на ДЕС „Румина” от международния конкурс “Stars of song” в Румъния

Велико Търново Лайф

04-06-2019, 09:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Таланти от гр. Къмпулунг ще участват в конкурсите „Нека да е лято” в Павликени и „Сребърна Янтра” във В. Търново

Василена Василева, Моника Узунова и Бояна Дудева донесоха нови три награди във витрината на Детско естрадно студио „Румина” при Военен клуб В. Търново от участието си в 7-то издание на Международния конкурс за млади поп изпълнители “Stars of song” в Румъния. В продължение на три дни изпълнители на възраст от 6 до 18 години от Молдова, България и Румъния мериха сили  на сцената в гр. Къмпулунг, разделени в 4 възрастови групи.

Василена Василева, навършила 13 г. три дни преди тръгването за Румъния, пребори конкуренцията в трета възр. група (13-15 години) и спечели Трофея за най-добър изпълнител в групата. Тя се представи с хита на „Ахат” – „Черната овца” и „Аминь” на Григорий Лепс. Васи участва за втори път в този конкурс, подобрявайки класирането си от миналата година, когато извоюва първо място в групата до 12 години. През 2018 г. Василена постигна и други високи резултати, които й отредиха място в „Клуб 2018” на „Талантливите деца на България” на Фондация „Д. Бербатов”.

Моника Узунова, на 14 год., смело се включи в битката при най-големите и извоюва първо място в групата 16-18 години. Мони участва в конкурса с песните „Вървя/Сърце” на Мариана Попова и “Never Enough” – саундтрак от филма „The Greatest Showman”.

Много успешен дебют на международна сцена направи 12-годишната Бояна Дудева, която с песен на Duffy успя да спечели трета награда в групата 11-12-годишни.

Своя дебют извън България направиха и Дарена Станева (9 г.) и Даная Стефанова (11 г.), за които участието в Къмпулунг бе повече за опит и самочувствие.

Освен децата от Велико Търново, на конкурса имаше и една представителка на Петрич – 12-годишната Елена Попова. С отличните си изпълнения, Елена успя да се пребори за Голямата награда на “Stars of song”.

Председател на международното жури бе известната певица Санда Ладоши, а членове – обичаните в Румъния звезди Марчел Павел и Адриан Ордян, Раиса Бърназ (Молдова) и Румяна Начева (България).

„Много съм доволна от представянето на нашите деца. Искам да им благодаря за отговорното отношение и труда, който полагат в студиото. Благодарност към нашата млада вокална педагожка Моника Тодорова, както и към родителите, без чиято подкрепа не е възможно нито едно участие. Участията в подобни конкурси сверяват часовниците ни по отношение на репертоар, изисквания, нови тенденции... Много се радвам на близките контакти, които сме създали с конкурса в Къмпулунг. Той е „побратимен” с „Нека да е лято” в Павликени и ежегодно лауреати на двата конкурса си гостуват. От името на патрона на 8-я конкурс „НЕКА ДА Е ЛЯТО” – инж. Ем. Манолов, имах възможността да поканя 4 лауреати на “STARS OF SONG”, които ще видим на 21-22 юни 2019 г. в Павликени. Трима много талантливи млади певци от Румъния получиха покани и за „СРЕБЪРНА ЯНТРА” – 26-30.09.2019 във Велико Търново. Те са участници в “ X Factor”  и „Eurovision” selection – Romania и със сигурност ще подсилят конкуренцията на „Сребърна Янтра” тази есен” – сподели Румяна Начева, директор на МК „Сребърна Янтра” и член на журито на конкурса “Stars of song”.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов