Седмокласници от ОУ „Бачо Киро“ посетиха НАП В. Търново

Животът

04-06-2019, 13:30

Снимка:

НАП

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кариерното ориентиране на учащите е традиция в агенцията

Няколко поредни години учащи от Велико Търново посещават  приходната администрация, за да получат необходимите знания, които ще им помогнат да изберат професионалното си бъдеще.  Ден на икономиста, „Приятели на НАП“, ежегодната инициатива „Мениджър за един ден“,  все събития, имащи за цел кариерното ориентиране на подрастващите.

Този път гости бяха ученици от 7 клас от ОУ „Бачо Киро“ в града, водени от педагогическия съветник г-жа Стоянова. Те бяха радушно посрещнати от директора на ТД на НАП В. Търново Ивайло Здравков. Г-н Здравков ги запозна с отговорностите, приоритетите и предизвикателствата в работата на служителите, както и със социалния живот на приходната администрация. Той изрази надежда, че някой ден те ще се върнат като служители и мениджъри в агенцията, избрали професионалния си път, благодарение на тази среща.

Заради изборите, които предстои да направят, учащите се информираха за структурата на Национална агенция за приходите, нейните мисия, визия, цели и приоритети, с видовете данъци и осигуровки, с електронните услуги на агенцията. С дейността на отделните функции ги запознаха експерти от трите функции - „Контрол“, „Събиране“ и „Обслужване“. С интерес седмокласниците разгледаха салона за обслужване на клиенти. По традиция, учениците зададоха въпросите по теми, които събудиха интереса им, а в края на срещата споделиха впечатления от гостуването си.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)