Двама доброволци от Свищов получиха званието “Отличник на БЧК” - velikotarnovo.utre.bg

Двама доброволци от Свищов получиха званието “Отличник на БЧК”

05 юни 2019, 09:39 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Това са Стефан Димитров и д-р Пенчо Александров

По повод Международния ден на Българския червен кръст двама доброволци от община Свищов бяха удостоени със званието “Отличник на БЧК”. Това са почетният гражданин Стефан Димитров и д-р Пенчо Александров, дългогодишен сътрудник в областта на първа долекарска помощ.

Наградата на Стефан Димитров бе връчена в Зала 1 на община Свищов от директора на областния съвет на БЧК Димитър Русев в присъствието на Румяна Христова – специалист по организационна дейност към БЧК – Велико Търново, Генчо Стоянов - председател на общинската организация на БЧК, секретаря на община Свищов Любомира Петрова и ръководителя на общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова.

Стефан Димитров благодари за признанието към дългогодишната му работа и сътрудничество с организацията и каза: “Винаги сме работили екипно с Български червен и кръст и смятам, че занапред също ще бъде така. Доброволец е всеки един, който носи човешкото желание да помага. Работата винаги ме е срещала с болката на хората от първо лице и няма по-голямо удовлетворение от това да помогнеш на някой в беда”.

Поради служебната ангажираност на д-р Пенчо Александров, неговата награда му бе връчена от Димитър Русев на работното място.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета