Даниел Панов : Читалище „Надежда” е пример за много други културни институции в страната - velikotarnovo.utre.bg

Даниел Панов : Читалище „Надежда” е пример за много други културни институции в страната

07 юни 2019, 18:48 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Кметът на Велико Търново обеща реставрация на сцената на читалището

Реставрирана и обновена ще бъде сцената на читалище „Надежда” във Велико Търново. Това съобщи днес кметът на Общината д-р инж. Даниел Панов по време на честванията на 150-та годишнина от основаването на културната институция.

Панов благодари на дейците на културата и изкуството и на всички, ангажирали се с усилия да съхраняват историческата памет:  „Читалище „Надежда” е пример за много други културни институции в страната, защото ние, великотърновци, пазим своето културно наследство и им предаваме традициите и добрите дела на нашите предци. Имам вече разговори с министъра на културата, в края на месеца ще има и работна среща. Проектът за реставрация на читалищната сцена е в министерството, целта е през следващата година, най-късно до края й, да получим финансиране”.

Инж. Даниел Панов удостои Читалищното настоятелство със Старопрестолна грамота и Почетния знак на кмета на Община Велико Търново за техния принос към утвърждаването на статута „Историческа и духовна столица на България”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета