Хуманитарна гимназия предлага атрактивни специалности за новата 2019/2020 г.

Мисия

08-06-2019, 12:00

Снимка:

Хуманитарна гимназия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Училището ще отбележи своята 140-та годишнина

Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ е първата гимназия във Велико Търново и символ на образованието в старопрестолния град. За своята 139 годишна история тя е дала на България видни възпитаници в културния и обществен живот на града и страната ни.

 

Днес Първа гимназия съхранява традициите в изучаването на хуманитарните науки и ги съчетава с духа на новото време.
Учениците от профилираната паралелка „Журналистика и връзки с обществеността“ активно участват в обществения живот на града, вземат интервюта, обработват видеоматериали и издават собствен вестник.

 

В училището се утвърди специалност от хуманитарната медицина в професионално направление „Терапия и рехабилитация“, за която е обявен прием за пета поредна година и се превърна в традиционна. За пръв път през новата учебна 2019/2020 година гимназията ще приеме ученици за професия „Лаборант“ в хранително-вкусовите производства, по желание на бизнеса и с оглед пазара на труда в града ни.

Училищният живот е изпълнен с дейности по интереси на учениците. Сформирани са клуб по етнология „Доц. д-р Николай Колев“, литературен клуб „Главна буква“, клуб по гръцки език и култура „Аристотелис“, занимания по интереси „Дигитални технологии в медии и комуникации“ и „Традиционна култура“.

Новата учебна година Профилирана хуманитарна гимназия ще посрещне с кабинет по Терапия и рехабилитация, обновен кабинет по Биология и Химия и с подкрепата на Община Велико Търново - нов кабинет по Журналистика „Телевизионно студио“.
Младият екип педагогически специалисти в Профилирана хуманитарна гимназия осигурява високо ниво на образование в областта на хуманитарните науки и професионалното обучение, развива и популяризира българските традиции.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов