С много музика и димящи скари започна Празникът на горнооряховския суджук

Мисия

08-06-2019, 11:31

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостите бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев

Празникът на горнооряховския суджук започна в петъчния следобед с много музика, настроение и разбира се димящи скари. Началото бе поставено с Регионалния преглед на старата градска песен „Божури”, в който се надпяваха над 200 участници. Гостите бяха приветствани от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. На откриването на прегледа присъстваха и заместник-кметът Йорданка Кушева и директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Румяна Матеева.

Първата празнична вечер продължи с богата фолклорна програма, поднесена от най-малките танцьори на Детска фолклорна студия „Раховче“ при НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Щафетата от тях поеха музикантите от оркестър „Здравец“, а звездата на вечерта бе Нелина.

С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на ХІІІ-я Празник на горнооряховския суджук, който ще продължи и в събота и неделя. Той се организира от Община Горна Оряховица, Исторически музей и "А. Р. Боби 03", "Родопа - 96" и "Стефанов – Иван Стефанов", единствени в страната имащи право да произвеждат горнооряховски суджук.

Вторият ден ще започне от 11.00 ч., за когато е насрочено и официалното отриване на Празника на горнооряховския суджук.

Празничната програма ще продължи с изпълнения на самодейни състави от общината и гости. През целия ден ще има много кулинарни игри, викторини и разбира се много награди. От 18.00 ч. е фолклорната програма с участието на Димитър Аргиров, Оркестър „Експрес бенд“, Жоро любимеца и Валя. В 23.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ започва 3D мапинг, тематично посветен на горноооряховския суджук.

Програмата на третия празничен ден отново ще започне в 11.00 ч. с изпълнение на самодейни състави на общината и гости. Ще има много кулинарни игри, викторини и награди. От 15.00 ч. в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ ще бъде открита изложба с картини от ХХ Международен пленер „Живописатира“.

18.00 ч. е началния час на фолклорната програма с участието на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, Албена Вескова и Крум Крумов.

Празникът на горнооряховския суджук по традиция ще завърши с пъстри празнични илюминации, а от 23.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ отново ще бъде показан тематичния 3D мапинг, в който главен герой отново е горнооряховският суджук.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов