Осъдиха по бързата процедура трима нарушители зад волана

Крими

12-06-2019, 13:28

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двамата били пияни, третият шофирал без книжка

След одобрено от съда споразумение, по бързо производство на  Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж за шофиране след употреба на алкохол. Д.К. се призна за виновен за това, че на 30.05.2019 г. в с. Малки Чифлик, общ. В. Търново управлявал лек автомобил "Фолксваген голф" с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,84 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство. На обвиняемия е наложено наказание лишаване от свобода за срок от пет месеца, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години, глоба в размер на 190 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от седем месеца.

По бързо производство на Районна прокуратура – Велико Търново и след одобрено от съда споразумение М.В. също се призна за виновен за това, че на 10.05.2019 г. в гр. Полски Тръмбеш, управлявал лек автомобил „Форд Ескорт“, в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство до заплащане на дължима глоба по чл. 171 от Закона за движение по пътищата, наложена му със Заповед от 09.05.2019 г. на мл.полицейски инспектор в група „ТП“ в РУ-Полски Тръмбеш. Осъден е на три месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което на основание чл.66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 200 лв.

След споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново Д.Х. се призна за виновен и е осъден за това, че на 23.04.2019 г., около 20.40 ч., в гр.Полски Тръмбеш, управлявал лек автомобил „Рено Меган Сценик“, с концентрация на алкохол в кръвта си 1.60 на хиляда, установено по надлежния ред. Осъден е на три месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66 от НК е отложено за срок от три години, глоба 190 лева и е лишен от право да управлява МПС за срок от  5 месеца.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов