Проверяват всички 288 къщи за гости в период на мониторинг - velikotarnovo.utre.bg

Проверяват всички 288 къщи за гости в период на мониторинг

14 юни 2019, 10:51 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Общата изплатена субсидия за тях от Европейския фонд за развитие на селските райони е близо 82 млн. лева.

По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по ПРСР 2007-2013 г., за които 5 годишния мониторингов период не е изтекъл. От всички платени 746 проекта, в период на наблюдение са 288 туристически обекта. Общата изплатена субсидия за тях от Европейския фонд за развитие на селските райони (ЕФРСР) е близо 82 млн. лева.

Проверките целят да се установи на място дали обектите, които са в период на наблюдение, работят по предназначение и развиват туристически дейности. Ще бъдат извършени ревизии на място на всички документи,  доказващи реалното функциониране на съответния обект, като място за настаняване на гости.  

Проверките ще бъдат извършени от експерти на ДФ „Земеделие“ и на МЗХГ. Изпълнителният директор на фонда Живко Живков е създал организация за провеждане на инспекциите, който трябва да приключат до 30 юни. ДФЗ – РА ще представи доклад с резултатите от проверките в едноседмичен срок след приключването им на министър Танева.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета