Габровските футболни клубове се обединяват - velikotarnovo.utre.bg

Габровските футболни клубове се обединяват

15 юни 2019, 10:38 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Габрово

Общината ще подпомага дейността на обединения клуб

В годината, в която отбелязваме 100 години габровски футбол, ръководствата на водещите футболни клубове в града решиха да се обединят в името на най – масовия спорт. На среща при кмета Таня Христова присъстваха съветници от постоянната комисия по Младежта и спорта към Общински съвет - Габрово, футболни деятели, президенти и членове на действащите футболни клубове в града.

Кметът Таня Христова сподели, че обединението е добър модел, който точно в този момент излъчва изключително позитивни послания в целия град и ще допринесе за утвърждаване на авторитета и самочувствието на габровския футбол. Община Габрово ще припознае един футболен клуб, който ще е с изцяло нов управителен съвет и ще канализира финансовия си ресурс за подпомагане дейността на новосформирания спортен клуб, което ще му даде право за използване на спортно – техническата и материална база приоритетно.

В следващите дни клубовете следва да свикат Общи събрания на Управителните си съвети, които да вземат решения за по – нататъшните си действия, които трябва да завършат с обединение, за да може в началото на сезона Габрово да участва в мачовете за лигата с един отбор.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета