„Вкусът на Средновековието” ще опитат жители и гости на Велико Търново - velikotarnovo.utre.bg

„Вкусът на Средновековието” ще опитат жители и гости на Велико Търново

16 юни 2019, 11:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

Наближава петото издание на Международния фестивал „Средновековен Търновград”

От 28-ми до 30-ти юни 2019 г. на крепостта Царевец във Велико Търново ще се проведе петото издание на Международния фестивал „Средновековен Търновград”. Историческите реконструкции на бита, кухнята, занаятите, изкуствата и войнските умения на България, Византия и Европа от XII-XIV век, като истински мост във времето, ще пренесат посетителите в една друга, загадъчна и пълна с приятни изживявания епоха.
Темата на предстоящия фестивал ще е „Вкусът на Средновековието“ и през трите дни ще бъде представена храната, гозбите и готварските вкусове, традиции и моди през средните векове.
Във фестивала ще участват групи за исторически възстановки и свободни реконструктори от България, Италия, Румъния, Сърбия и Украйна.

Събитието се организира от Национално дружество „Традиция” – Регионален клон Велико Търново и Община Велико Търново с подкрепата на Регионален исторически музей-Велико Търново.

Достъпът до средновековния фестивал на Царевец е свободен, като се заплаща само входната такса за архитектурно-музейния резерват.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета