Актьори комично намигат на съдебната система на търновска сцена

Велико Търново Лайф

16-06-2019, 16:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Шуменският театър гостува с постановката „Бихте ли слезли от жена ми”

На едно комично намигане към съдебната система канят великотърновската публика актьорите от Драматично-куклен театър Шумен. На 19-ти юни от 19.00 ч. в читалище “Надежда”– град Велико Търново Мая Бежанска, Васил Драганов, Пьотр Кшемински и Веселин Цанев ще представят спектакъла „Бихте ли слезли от жена ми”. Автор и режисьор е Андрей Калудов .

Пиесата е картина на болните моменти от живота на обществото ни и заедно с това разкрива вътрешните терзания на отделната личност в едно объркано общество, споделя Андрей Калудов.

"Там, където няма справедливост, това общество няма за какво да се бори. Затова и темата на пиесата е справедливостта. Тя е изградена на базата на истински случай, на истински съществуващи герои, на истински проблеми, които се срещат в живота. И е смешна. Смешна до едно време", посочи той.

Мастит съдия е поразен от невиждано събитие - тайнствена ръка променя присъдите, произнесени от него и погазва свещеното правило на закона и съвестта. Още по-изненадващи семейни събития се стоварват върху него и то точно в момент, когато се е открил шанс да се издигне неудържимо в обществото. Поразяващо се добавя любовно обяснение от най-неочакваната влюбена жена. И всичко това само в една нощ в едно преживяване, изпълнено с криминални събития, разтърсващи емоции, предателство и нови надежди... Събитията връхлитат героите и зрителите чрез много смях и драматизъм. Комедията е картина на болните моменти от живота на обществото ни и заедно с това разкрива вътрешните терзания на отделната личност в едно объркано общество.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)