С 300 000 лв. модернизираха социалната инфраструктура за деца в Габрово

Животът

18-06-2019, 10:14

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“

С инвестиция от близо 300 хил. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“ е модернизирана социалната инфраструктура за деца.

Изцяло ремонтирани са помещенията на неизползваем етаж в бившата детска градина на ул. „Ивайло“ № 13. Там се предоставят социални услуги за деца и възрастни.

Преустройството ще позволи пребазиране на Центъра за обществена подкрепа, който сега работи в зала „Възраждане“. Услугата ще разшири дейността си за повече потребители, които ще имат на разположение различни по функционалност зали.

Обособена е първата за Габрово „синя стая“ за щадящо изслушване на деца, участващи в съдебни процедури. В двора на сградата на площ от 215 кв. м е изградена сензорна градина за стимулиране на сетивността при деца и младежи със специфични нужди. Тя ще се ползва от потребителите на центъра за деца от аутистичния спектър „Келер“ и от дневния център в кв. „Велчевци“.

Двете заведения ще се обединят в обща услуга – „Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства“. За тази цел по проекта е доставено специализирано оборудване и техника.

Събитието за откриване на реализираното по проекта ще се състои в понеделник, 24 юни 2019 г., от 11:00 часа в Центъра за социални услуги – ул. „Ивайло“ № 13, кв. „Христо Ботев“. Достъпът е отворен за медии, граждани и всички заинтересовани страни.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)