Съдят мъж за поредно насилие над бившата си приятелка

Крими

18-06-2019, 14:08

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Търновецът нарушил заповед за защита и пребил жената

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие.

 Обвинението срещу Р.Д. е за това, че на 24.04.2019 г. в гр. Велико Търново, в парк „Майка България”, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, с която е бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо А. Б., чрез извършване на акт на физическо насилие по отношение на нея, като я удрял и блъскал с ръце, като деянието е извършено в условията на повторност. Освен това, чрез нанасяне на удари с ръце, причинил на А. Б. лека телесна повреда, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Заради проява на агресия и системно упражняване на психически и физически тормоз спрямо жената с която живеел, по отношение на обвиняемия  била издадена заповед за защита, с която Р.Д. бил задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо пострадалата. Въпреки издадената заповед за защита, обвиняемият не преустановил извършването на домашно насилие по отношение на пострадалата и със споразумение от 24.01.2019 г. бил осъден за извършено престъпление по чл. 296 от Наказателния кодекс.

На 24.04.2019 г. обвиняемият и пострадалата излезли, за да разходят детето си, но обвиняемият отново започнал да се държи агресивно, да я дърпа, блъска, обижда и удря. Свидетели на агресията в парка се обадили в полицията, за да съобщи за случилото се.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов