С курбан в Дебелец си спомниха наводнението и се помолиха да не се повтаря

Мисия

19-06-2019, 13:42

Снимка:

кметство Дебелец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Навършиха се 5 години от бедствието

Курбан по повод пет години от наводнението раздадоха днес в Дебелец. „По този начин отново изразяваме своята благодарност към Бога и отново отправихме молитва за здраве и благоденствие на жителите на нашия град, техните стопанства и домове. Продължаваме тази традиция, защото искрено вярвам в милостта и закрилата на Господ. Всяка година с интензивните си валежи месец юни напомня за бедствието, което ни сполетя през 2014 година. Ако за мен и всички останали институции това буди притеснение относно реакциите и действията за предотвратяване на подобна ситуация, то за пострадалите тогава, събужда ужаса от спомените.
Огромно благодаря на екипа и управителя на Социалния патронаж, които за пореден път бяха съпричастни с нашата инициатива и сготвиха вкусната рибена курбан чорба.” – сподели кметицата на градчето Снежана Първанова.

Молебен ще се отслужи тази вечер и в Килифарево.

Голямото наводнение на 18 и 19 юни 2014 г. заля десетки къщи в Килифарево и Дебелец и още 40 жилищни имота във Велико Търново. Заради критично високите нива на р. Янтра бяха евакуирани жителите на крайбрежните квартали на Велико Търново, село Първомайци и Долна Оряховица. В спасяването на хора и животни и в борбата със стихията се включват три спасителни екипа от Националния военен университет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов