Институции в Търново с мероприятия по повод Международния ден за борба с наркоманиите

Мисия

21-06-2019, 11:36

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Благотворителен базар под наслов „Вземи цвете или подложка за чаша от нас – цената от Вас” помага на Никол

По повод на Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици Регионална здравна инспекция – Велико Търново, в партньорство с Община Велико Търново, Младежки дом Велико Търново и Градски ученически парламент, организира кампания под надслов „Аз избирам живота!“. Кампанията включва образователни игри „Ние знаем как да бъдем здрави”, които се организират за осма поредна година.

 

Инициативата има за цел да повиши нивото на здравните знания на учениците от горния курс на обучение и да съдейства за формиране на умения и навици за здравословен начин на живот. Участниците в образователните игри ще демонстрират своите познания и умения по теми, свързани с тютюнопушенето, наркоманиите, алкохола, здравословното хранене и добрата физическа форма. Тазгодишното издание на игрите ще се проведе на 26 юни от 10:00 часа в парк „Дружба“ – Велико Търново.

Алтернативни на нездравословните навици дейности ще бъдат представени също на 26 юни в парк „Дружба“ в специални кътове за творчески дейности и физическа активност. Посетителите на парка ще имат възможност да се включат в: рисуване с боички или тебешири, игри на федербал и с топка, боравене с обръч и въже. Инициативата е насочена към децата и техните родители и има за цел да покаже голямата палитра от дейности, които могат да ангажират вниманието и свободното време на подрастващите.

„Вземи цвете или подложка за чаша от нас – цената от Вас” се нарича благотворителният базар в помощ на Никол, който също ще се проведе на 26 юни в парк „Дружба” във Велико Търново. По време на цялата кампания ще бъдат изложени цветя и творби, изработени от ученици. Средствата, събрани от тяхната продажба, ще бъдат предоставени за лечението на 18-годишната Никол, която страда от сарком на меките тъкани.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов