Разказват на Царевец трогателната история „Бохеми” - velikotarnovo.utre.bg

Разказват на Царевец трогателната история „Бохеми”

23 юни 2019, 12:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

Операта е част от фестивала „Сцена на вековете”

Държавна опера-Русе ще представи на 3 август 2019 г., (петък), операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини. Новата постановка на Русенската опера на шедьовъра на Пучини е трогателна история за любовта от пръв поглед, за чистосърдечното приятелство, за младежките пориви и по детски наивните мечти, за всеотдайността и за жертвоготовността.
Сюжетът пренася публиката в бохемската мансарда, издигнала се високо над Париж, по-близо до звездите, към които са полетели стремленията и мечтите на няколко приятели – бедни студенти, подвластни на музите на изкуството.
Разказът на красивата приказка ще бъде поднесен чрез режисурата на известния български оперен режисьор Георги Симеонов – страстен почитател и добър познавач на традициите на италианската опера.
Музиката на гениалния майстор на веристичната опера Джакомо Пучини ще оживее с брилянтните умения на оркестъра и хора на Русенската опера. Тя ще бъде интерпретирана от диригента маестро Сунай Муратов – един от българските оперни диригенти, доказал у нас и в чужбина професионалния си авторитет със своите чувственост, вещина и задълбоченост.
Специален подарък за зрителите ще е аудио-визуалното шоу "Царевград Търнов-звук и светлина", което ще бъде излъчено след края на спектакъла.
Билети на касата на МДТ "Константин Кисимов", в мрежата на Ивентим ,
касите на ТИЦ "Царевград Търнов" и билетен център ул. "Асен Златаров" № 5 (тел. 0886 499 016)

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета