„Дунавски сървайвър за финансова грамотност“ стартира в Свищов и Велико Търново - velikotarnovo.utre.bg

„Дунавски сървайвър за финансова грамотност“ стартира в Свищов и Велико Търново

23 юни 2019, 11:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Обучителният курс и практическите занимания ще са проведат в края на юли

„Дунавски сървайвър за финансова грамотност“ ще се проведе в Свищов и Велико Търново. Инициативата е на „Институт Перспективи“ в партньорство с неправителствените организации IFTE (Инициатива за предприемаческо образовоание)- Австрия и PROFICIO- Република Северна Македония. Обучителният курс и практическите занимания ще са проведат  на дунавския бряг в края на юли. „Целта на програмата е да се създадат условия за развитие на образователен туризъм, емоционален туризъм и да се повиши интереса за учене сред природата.  Курсът е с продължителност 5 дена и е разделен на три части . През първите два дена /събота и неделя/  участниците ще направят въжен мост между островите край Свищов. Втората част е свързана с опознаване на културноисторическото наследство на града. В последната в рамките на три дена в Свищов ще се проведе симулация на процедурата по отпускане на финансов кредит. Резултатите от проекта ще бъдат отчетени във Велико Търново“, посочи Ахмед  Куйтов .
В програмата ще включат 15 участници от Австрия и Македония и 15 от България. Всеки на възраст от 13 до 64 години, който желае да участва в проекта може  да се кандидатира  във Фейсбук или интернет страницата на „Иститут Перспективи“.

„Искаме да покажем, че при добро желаниe човек може да се развива България„, обясни Мариета Живкова от „Институт  Перспективи“.

След приключване на проектa част от участниците  ще присъстват на европейски форум за предприемачество във Виена през месец ноември. От пролетта на 2020 се предвижда разширяване на обхвата на програмата за обучение на учители и младежки работници от цял свят.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета