Започва укрепване на свлачището край манастира „Великата лавра“ във Велико Търново

Мисия

23-06-2019, 13:28

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дейностите променят временно движението на част от градския транспорт

От утре /24 юни/ започват дейностите по укрепване на свлачището край средновековния манастирски комплекс „Великата лавра“ и църквата „Свети Четиридесет мъченици“, засегнало част от улица „Св. Климент Охридски“ във В. Търново. Проектът на Общината предвижда изпълнение на пилотна система с 12 фрагмента, всеки от които ще е с 12 пилоти. Общият брой на елементите и съоръженията ще бъде над 140.

600 000 лева отпусна правителството за реализация на необходимите дейности по укрепване на терена и възстановяване на уличния участък и прилежащото му тротоарно пространство.

Строителните работи налагат временна организация на движението – улица „Свети Климент Охридски“ ще бъде затворена за движение от площад „Цар Асен I” до каменния мост в квартал „Асенов“. Обходният маршрут за пътуващите по направления към и от Арбанаси и Горна Оряховица е следният: Южен пътен възел – главен път Велико Търново – Варна – с. Шереметя – с. Арбанаси /двупосочно/.

Променят се и част от маршрутите на движение на градския транспорт. Крайна спирка на автобусна линия №50 става площад „Цар Асен I”. Автобусна линия №110 на курсовете в 5,41 и 6,41 от кв. „Чолаковци“ ще достига до обръщалото си кв. „Асенов“ по улиците „Читалищна“, „Михаил Кефалов“ и по обходния път зад крепостта Царевец. През останалото време /от 7,41 до 19,41/ крайна точка на тази линия става площад „Цар Асен I“.

Квартал „Асенов“ ще бъде обслужван от градска линия №5. Временна крайна спирка на автобусите ще бъде обособена край каменния мост, а към центъра на града и кв. „Колю Фичето“ те ще се връщат през кв. „Света гора“, ул. „Магистрална“, Южния пътен възел и ул. „Христо Ботев“.

Временната организация на движение влиза в сила от понеделник – 24 юни, а срокът за действие е до приключване на строителните работи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов