Гала концерт и пищни илюминации сложиха финал на XV Международен фолклорен фестивал „Раховче”

Мисия

23-06-2019, 13:38

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Фестивалите се проведоха под патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев

С пищен, почти 3-часов спектакъл и атрактивна заря приключи XV-то издание на Международния фолклорен фестивал „Раховче“ и XVIІ- Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче”. Домакин на двата танцови форума беше НЧ „Братя Грънчарови - 2002”. Фестивалите се проведоха под патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев. В продължение на пет фестивални вечери на две сцени се представиха над 1000 участници от Унгария, Сърбия, Латвия, Грузия и България.

НЧ „Братя Грънчарови-2002” бе сцена на изпълненията на певци и танцьори, участници в двата фестивала „Раховче”, а публиката всяка вечер изпълваше Летния театър и аплодираше техните песни и танци.

В гала концерта по случай закриването участниците в Международния фестивал „Раховче” още веднъж представиха пред горнооряховската публика най-атрактивните си изпълнения, които зрителите всеки път изпращаха с бурни аплодисменти.

В край на последната фестивална вечер всички състави още веднъж дефилираха на сцената на Летния театър. Те получиха купата на фестивала, почетни грамоти за участие и подаръци от кмета инж. Добромир Добрев и председателя на НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ Иван Иванов, както и от „Захарни заводи” АД, в лицето на изпълнителния директор Валентина Ралева. Дружеството е един от основите спомоществователи за провеждане на фестивалите. Валентина Ралева поздрави всички участници и гости и им пожела да все така с този ентусиазъм и творчески хъс да продължават да съхраняват и популяризират фолклора на своите държави.

Инж. Добрев също още веднъж поздрави изпълнители и публика, благодари на участниците, организаторите и зрителите за споделената емоция през изминалите дни. „Тази вечер за пореден път се насладихме на прекрасните изпълнения на участниците. Нека да кажем на всички, че ги очакваме отново на следващото издание на Националния детски фестивал на изкуствата „Раховче” и на Международния фолклорен фестивал „Раховче”. Нека и занапред любовта към изкуството и пламъкът на творчеството ни събират в Горна Оряховица”, обърна се към изпълнителите и публиката кметът инж. Добромир Добрев.

Естествен завършех по традиция, бяха празничните илюминации, озарили небето над Горна Оряховица, а след тях и голямо българско хоро, на което се хванаха и участници и публика.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов