Удостоиха община Велико Търново с юбилейна награда „10 години партньорство за социална отговорност” - velikotarnovo.utre.bg

Удостоиха община Велико Търново с юбилейна награда „10 години партньорство за социална отговорност”

24 юни 2019, 13:44 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Призът бе връчен на зам. кмета Ганчо Карабаджаков от председателя на Алианса Георги Георгиев

Община Велико Търново бе удостоена с юбилейна награда на Националния алианс за социална отговорност – „10 години партньорство за социална отговорност”. Отличието е присъдено за активни социално отговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България. Призът бе връчен на зам. кмета на болярския град Ганчо Карабаджаков от председателя на Алианса Георги Георгиев. „През тези 10 години в Община Велико Търново са създадени нови услуги, разви се качеството им, реализирани са иновативни модели и Общината е един от примерите за добра практика. Колегите работят не само за по-добрия живот на хората с увреждания, но те са важен фактор в изграждането и изпълнението на националните политики в тази сфера”, заяви Георгиев. Община Велико Търново е доставчик на над 30 социални услуги, които се финансират от държавния бюджет. Те са за деца, за възрастни и за хора с увреждания. След закриването на дома в Пчелище ще бъдат изградени четири центъра за грижи за лица с умствена изостаналост в землището на Церова кория с капацитет за 60 човека. В селото ще се ремонтира и сграда, която ще бъде адаптирана за нуждите на бъдещ център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства и с умствена изостаналост.Коментари (1)

Потребител
Гергие
Дрън дрън ! Граждани на Велико Търново са персона нонграта в старческия дом,а другари от други области и общини се приемат с предимдтво? Факт уважаеми общинари..!!!!
24 юни, 21:03 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета