Гл. комисар Николай Николов : В област В. Търново няма реки и язовири с непосредствена опасност за населението

Животът

25-06-2019, 16:45

Снимка:

МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той проведе днес работна среща с представители на местни и централни институции

По повод прогнозите за рязко влошаване на метеорологичната обстановка на територията на Великотърновска област, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ проведе днес работна среща с представители на местни и централни институции. Той се увери, че е създадена добра организация и координация между ведомствата.  „Плановете, разработени за такива ситуации, се подържат в актуален вид. Каквото сме успели да направим по отношение на превенцията е направено“, заяви гл. комисар Николов. 

Предвид очакваното влошаване на обстановката той препоръча да се наблюдават критичните участъци, да се обърне особено внимание на застрашените домове и ако се наложи да се реагира бързо.

„Не очаквам да се стигне до там, но нашата работа е такава, че е по-добре да сме подготвени за най-тежката ситуация“, обобщи Николай  Николов. 

Той апелира гражданите да спазват указанията на полицията и местната власт и при необходимост да се евакуират своевременно. Николов увери, че ако това се случи, полицейските служители няма да допуснат мародерство на евакуираните жилища.

В момента в областния град отново вали силен дъжд. От утре синоптиците прогнозират спиране на валежите и повишение на температурите.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)