Отбелязват 70 години от създаването на дружество „Академик – Свищов“

Спорт

26-06-2019, 13:37

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тържествено ще наградят бивши състезатели

Създаденото през далечната 1949 година дружеството за физкултура и спорт „Академик – Свищов“ ще чества 70-годишен юбилей на 6 юли в Свищов.

Официалната част на юбилея ще се проведе от 15.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, където на тържествена церемония ще бъдат наградени бивши спортисти на „Академик“ с плакети, юбилейни ключодържатели и грамоти.

От 17.00 часа в храм „Света Троица“ ще бъде отслужен благодарствен молебен, а от 18.00 часа на едноименния стадион ще се проведе футболна среща между ветераните на „Академик“ – Свищов и ЦСКА – София.

От 19.30 часа ще бъде даден коктейл за спортистите, които са израснали в редиците на дружеството за физкултура и спорт „Академик“.

Сред специалните гости се очаква да пристигнат председателят на регионалния съвет на БФС Бончо Генчев, който ще връчи награди от името на БФС на футболисти и треньори на „Академик“ – Свищов, играли в „А“ група, председателят на Българска федерация по тенис на маса Стефан Китов, председателят на българска федерация по хокей на трева и флорбол Йорг Шенк, гости от Националната спортна академия „Васил Левски“, много бивши и настоящи спортисти и треньори.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов