Четирима от Лясковец с обвинения за лихварство и рекет след вчерашната операция - velikotarnovo.utre.bg

Четирима от Лясковец с обвинения за лихварство и рекет след вчерашната операция

28 юни 2019, 12:17 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

По време на действията по разследването бяха претърсени жилища и автомобили

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет, действала на територията на Лясковец и други селища във Великотърновско. Това съобщиха от държавното обвинение.

Участниците в групата бяха задържани вчера при операция на ТСБОП-Велико Търново и Специализираната прокуратура. По време на действията по разследването бяха претърсени жилища и автомобили, извършени бяха лични обиски, както и разпити на свидетели и пострадали от престъпната дейност на участниците в групата. Намерени и иззети бяха около 40 000 лева, накити от жълт метал, незаконно притежавана пушка, множество документи за собственост, за които се предполага, че са на длъжници.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от януари 2019 г. Предоставяла е „кредити“ на нуждаещи се в различен размер, като при забава са използвани заплахи и агресивни действия, начислявани са и наказателни лихви.

Днес с прокурорски постановления на обвинените бе наложено задържане до 72 часа. На 29 юни 2019 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двама от участниците и „Домашен арест“ на другите двама.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета