Търновец влиза в затвора за 11 месеца за палеж на чуждо жилище

Крими

28-06-2019, 14:32

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Нанесъл щети за над 40 000 лв.

По внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха ефективно на единадесет месеца лишаване от свобода при строг режим мъж, за палеж на чужд апартамент.

Г. С. е признат за виновен за това, че на 30.03.2018 г. в гр. В. Търново запалил чуждо имущество със значителна стойност - апартамент, собственост на В. П. и К. Х., и намиращите се в него вещи – имущество на обща стойност 40 565 лева, като са последвали вреди на обща стойност 2070,94 лева /от  повреждането на апартамента – опушени стени, таван и под, изгорял паркет, унищожени стъкла на прозорец и балконска врата, обгоряла дограма, напукана и нападала мазилка – щети на обща стойност 1905,94 лева и от унищожаване на движими вещи – мебели на обща стойност 165 лева/.

 

Обвиняемият е осъждан. Г.С. бил във влошени отношения с Д.Х. - бившия съпруг на едната пострадала. На 30.03.2018 г. през деня, Г.С. бил в гр. В. Търново и употребил алкохол. Около 18,00 часа тръгнал да се прибира и минал покрай дома на пострадалите. Мислейки, че Д.Х. живее там, решил да влезе вътре и да го набие. Качил се на първия етаж в блока и безпроблемно влязъл в жилището на пострадалите през входната врата, която не се заключвала. След като обиколил всички помещения и не открил никой, се ядосал. Тогава решил да отмъсти на Д.Х. като запали апартамента. Влязъл в едната спалня и със запалката, запалил юрган, който започнал да гори. По същия начин подпалил в хола дамаската на фотьойла и  в кухнята – дивана. След това си тръгнал.

Възникналият пожар бил забелязан от съседи, които позвънили на телефон 112. Единствено благодарение на своевременните действия на пожарникарите било спряно разпространението на пожара.

Присъдата е приведена в изпълнение. Освен нея в момента Г.С. изтърпява наказание лишаване от свобода по друга влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)