Масово уволнение на 60 шивачки в търновска фирма

Животът

29-06-2019, 13:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изплатиха забавени заплати в размер на 49 600 след намесата на Инспекцията по труда

Масово уволнение на повече от 60 работници в шивашката фирма „Нова – Текс” ЕООД във Велико Търново предвиждат собствениците й, съобщи Общинско радио. За предстоящото намаляване на персонала вече е уведомена официално Инспекцията по труда в старата столица, информира на пресконференция директорът инж. Невена Стефанова. Тя уточни, че във фирмата започват проверки по спазването на процедурата за съкращенията.

През последните години не е имало жалби от нейни работници за неспазване на трудови правоотношения, неизплащане на заплати и други нарушения, коментира още инж. Стефанова.   Причините за масовото уволнение все още не са обявени официално.

 

49 600 лева забавени заплати са издължени на работници и служители  през юни от „Складова техника” във Велико Търново. Реакцията на работодателя е след направени предписания от Инспекцията по труда, информира директорът й инж. Невена Стефанова. Тя уточни, че този месец са извършени 113 проверки в 109 предприятия.

Общо констатираните нарушения през инспектирания период са 270. От тях най-много – 141, са по трудовите правоотношения. За отстраняване на нарушенията са дадени 257 задължителни за изпълнения предписания. Съставените актове за установяване на административни нарушения през юни са 17.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов