Безплатни летни занимания очакват търновските малчугани в Общинския детски комплекс

Мисия

30-06-2019, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те започват от утре, 1 юли

Развлекателни уроци по английски език за децата от подготвителните групи и първи клас поставят началото на лятната образователна програма в Общинския детски комплекс във Велико Търново, съобщи Общинско радио. Те ще се водят от Калоян Тотев.

От 8 до 12 юли под ръководството на диригента на Народния оркестър доц. Митко Димитров учениците ще имат възможност да се запознаят с устройството на народните инструменти и да направят първи стъпки във възпроизвеждането на народна музика.

Следва изучаване на народни хора в курса на Петър Петров, а след него от 22 до 26 юли врата отваря Школата по народно пеене на Галина Иванова. Там участниците ще имат възможност да изявят певческите си умения и да разучават песни от различните фолклорни области на България.

Ателието на директора на комплекса Анелия Пейчева „Творя, играя, мога” приема деца от I до IV клас на 29 юли. Заниманията включват изработване на изделия – украси, аксесоари, пана – от хартия и естествени материали.

Учениците с интереси към миналото могат да посетят клуба на Мария Джамбазова „История на родния край”. Под нейно ръководство от 5 до 9 август те ще могат да се запознат с най-важното от развитието на старата българска столица, както и с бита и културата на търновци през вековете.

Програмата продължава в студиото за съвременно танцово изкуство на  Валентина Караиванова.

Последната седмица от август ще се изучават песни със съвременно звучене в школата по вокал на  Миглена Хаджипенчева.

„Всички школи и ателиета ще работят от 9 до 13 часа в сградата на ОДК на бул „България” 24, а на ул. Мармарлийска” 26 ще предлагаме консултации по кариерно ориентиране за големите ученици. Гимназистите ще бъдат запознати с особеностите на пазара на труда, ще бъдат подпомогнати при избора на професия от кариерните консултанти Даниела Марова, Ралица Ганчева, Ивона Георгиева и Десислава Кирилова”, уточни Анелия Пейчева.

1465 деца и ученици са посещавали  74-те групи по творчески занимания в Общинския детски комплекс през учебната 2018/19 година

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов