Пламена Стоянова от Гимназията по туризъм с първо място в международен конкурс

Животът

30-06-2019, 16:00

Снимка:

ПГ по туризъм

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя е единствената участничка от Велико Търново в надпреварата

Приключи поредното издание на международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“. С подкрепата на Министерството на образованието и науката, организаторите Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Организационният комитет с участието на: Синдикат на българските учители, Съюз на българските писатели, Съюз на българските журналисти, Национален дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски“, Национално движение „Русофили“, Форум „България – Русия“, Дружество „Найден Геров“, Федерация „Съюз на съотечествениците“, Представителството на Россътрудничество в България – Руски културно-информационен център в София, Союз друзей Болгарии – Москва, определиха четири теми:

1. Ние сме за мир! (Моята представа и подкрепа за мирно и щастливо бъдеще на човечеството)

2. Антифашистката борба в България (1941–1944 г.) Българското участие в борбата и победата над фашизма

3. Сътрудничеството в Космоса – гаранция за мирно бъдеще на човечеството („Заедно в космоса – заедно на Земята“). 40 години от космическия полет на Георги Иванов и Николай Рукавишников

4. 140 години дипломатически отношения между България и Русия

Целта на надпреварата е да стимулира интереса на учениците за запознаване с историята и бъдещето на българо-руските връзки и сътрудничество, да формира в подрастващото поколение чувство на приятелство между народите, а чрез средствата на изкуството да се даде възможност за творческата изява на учениците.

Конкурсът бе за рисунки, песни, стихове, есета, реферати и медийни презентации – на български и руски език в три възрастови групи: І – ІV клас, V – VІІІ клас, ІХ – ХІІ клас от всички училища.  Разработките трябваше да бъдат изпратени до 30 април.

Със свои творби са участвали български деца, които живеят или учат в чужбина, както и на деца от други държави.

Единствената участничка от Велико Търново е Пламена Стоянова. Тя е ученичка в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, IXа клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“. Презентацията й, „Космическо приятелство“, е посветена на 40 години от космическия полет на Георги Иванов и Николай Рукавишников.

Пламена спечели първо място във възрастовата си категория ІХ–ХІІ клас.

Учителят, мотивирал и подготвил победителката, е инж. Славка Проданова.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)