Двама младши съдии встъпиха в длъжност в Окръжен съд – Велико Търново

Животът

01-07-2019, 12:22

Снимка:

Окръжен съд Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лилия Ненова и Светослав Иванов завършиха обучение в Националния институт на правосъдието

Днес на официална церемония в Окръжен съд – Велико Търново, след спечелен конкурс и успешно завършено 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието, встъпиха в длъжност двама младши съдии - Лилия Ненова и Светослав Иванов.

 

Те се заклеха да прилагат точно Конституцията и законите на Република България и да изпълняват задълженията си по съвест, както и да бъдат безпристрастни и справедливи. Бяха поздравени от ръководството и съдиите при Окръжен съд – Велико Търново, които изразиха подкрепата си и им пожелаха мъдрост, обективност и справедливост.

 

Лилия Ненова е завършила Русенски университет „Ангел Кънчев“, специалност „Право“, през 2014 година. Придобива юридическа правоспособност през 2015 година. От 2016 година работи като служител „Връзки с обществеността“ в Окръжен съд - Русе.

 

Светослав Иванов е завършил Университета за национално и световно стопанство, специалност „Право“, през 2014 година. Същата година придобива юридическа правоспособност. Има една година и 11 месеца стаж като съдебен помощник във ВКС. Докторант е в Университета за национално и световно стопанство.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов