Търновската полиция с инициативи по повод 140 г. от създаването на МВР

Животът

02-07-2019, 11:59

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Освещават новите автомобили на Областната дирекция

Областната дирекция на МВР във Велико Търново организира редица прояви, посветени на 140-та годишнина от създаването на Министерството.

На 3 юли от 09,30 ч. на стрелбището на НВУ „Васил Левски“ – гр. В. Търново ще се проведе състезание по стрелба с участието на служители от всички структурни звена на Областната дирекция, Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, Звено Жандармерия - Г. Оряховица, сектор „Борба с организираната престъпност” – В. Търново и Габрово и Териториална дирекция „Национална сигурност”- В. Търново.
На 4 юли от 10,00 ч. във фоайето на Областната дирекция ще бъдат наградени отличили се в работата служители и победителите от турнирите по футбол и по стрелба с пистолет “Макаров”. Със съдействието на Регионален исторически музей – В. Търново  и звено „Специализирани полицейски сили“ ще бъде подредена и открита изложба на старинно и съвременно огнестрелно и хладно оръжие, което е било и е на въоръжение в Министерството на вътрешните работи.
От 11,00 ч. на товарния вход на Областната дирекция на МВР – В. Търново свещеноиконом Славчо Иванов ще отслужи водосвет за здравето на служителите и ще освети новите автомобили на Областната дирекция.
Също на 4 юли от 10,00 ч. служители на полицейското управление, със служебно куче и патрулен автомобил, ще посетят децата от ЦДГ „Пролет“ във В. Търново. Инспектор детска педагогическа стая ще изнесе лекция на тема „Безопасно лято“.
В 11,00 ч. те ще посетят и децата от ЦДГ „Надежда“ – гр. Килифарево.          
Във времето 10,00ч. - 12,00 ч. РУ – Г. Оряховица ще приема посетители (деца от детски градини в града) и ще ги запознаят с работата на полицейските служители.
На 04.07.2019 г. от 16,00 ч. служители на РУ – Свищов, Гранична полиция и РС „ПБЗН“ – Свищов ще посетят ОДЗ „Васил Левски“.
Същия ден от 10,00 ч. до 12,00 ч. деца от детските заведения в Павликени – „Слънце“, „8 март“ и „Вярна, Надежда и Любов“ ще посетят полицейското управление, където ще им бъдат показани полицейските униформи, полицейска техника и пособия.
По същото време деца от ЦДГ „Детски свят“ в гр. П. Тръмбеш ще посетят местното полицейското управление и ще разгледат полицейската техника и пособия.
В същия часови диапазон служители от РУ – Стражица ще посетят деца от ОДЗ „Сава Цонев“ в Стражица, където ще бъдат демонстрирани различни техники и способи в полицейската работа.
Мероприятията, посветени на празника на МВР в община Елена, ще започнат на 3 юли с откриването на Лятна детска полицейска академия от 10,00 ч. на стадион „Чумерна“ в Елена. На 5 юли от 10,00 ч. полицейските служители ще посетят малчуганите от ЦДГ „Радост“ в балканския град. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов