Започнаха летни ремонти в селища на община Горна Оряховица - velikotarnovo.utre.bg

Започнаха летни ремонти в селища на община Горна Оряховица

03 юли 2019, 11:28 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Горна Оряховица

Приключи обновяването на НЧ „Съединение – 1888“ в Драганово

Летни ремонти започват в Горна Оряховица и селища на общината. Средствата за тях са целева субсидия от републиканския бюджет. През летните месеци ще се направи основен ремонт на покрива на НЧ „Просвета - 1906” в Горски горен Тръмбеш, както и на покривите на здравните служби в Крушето и Драганово. Ще се направи основен ремонт на сградата на кметството във Върбица, ще се ремонтира и оградата на кметството в Горски долен Тръмбеш. В Горна Оряховица през лятото ще се направи основен ремонт на покрива на ХГ „Недялко Каранешев“.

Основен ремонт ще се направи на отоплителната инсталация на Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Драганово. Средствата за този ремонт са от бюджета на социалното заведение.

 

Големият ремонт на сградата на НЧ „Съединение - 1893” в Драганово завърши преди дни. Близо половин милион лева са вложени в обновяването на сградата. Средствата са от държавния бюджет и са отпуснати с Министерско постановление в края на 2018 г. за овладяване на щети от природни бедствия. Основният проблем на Читалището беше компрометирания покрив и сега той е напълно сменен. Подменена е дограмата на първия етаж, сменени са входните врати на читалището и библиотеката, ремонтирана е фасадата, изпълнено е вътрешно боядисване. За финал бе направено и художествено осветление на сграфито паното, което украсява фасадата на Читалището. Изпълнител на ремонта е „Актуал Груп” ЕООД, а договорът за ремонта е на стойност 458 000 лева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета