Отборът от СУ „Цанко Церковски“ с достойно представяне в VII международни съревнования "Юньй спасатель" в Азербайджан

Животът

03-07-2019, 12:07

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участие взеха общо 12 отбора от 10 страни

За периода 23.06. - 30.06.2019 г. отборът от СУ „Цанко Церковски“ гр. Полски Тръмбеш взе участие в VII международни съревнования "Юньй спасатель" в град Гебала, Република Азербайджан. Участие взеха общо 12 отбора от 10 страни – Азербайджан, Русия, Република Башкирия, Украйна, Грузия, Пакистан, Катар, Беларус, Сърбия, България и Румъния

Пътуването до Република Азербайджан се извърши на 24.06.2019 г. със самолет от Истанбул, Република Турция. След пристигането си в град Баку, на 23.06.2019 г. бяха поднесени венци на гробът на Гайдар Алиев и алеята на загиналите. След обяд се извърши транспортирането на отборите до град Гебала, а настаняването се извърши в хотел “Qaspian Yeddi Gozel Hotel”. На 24.06.2019 г. се извърши тържествено откриване на състезанията, а следобед се проведоха тренировки на полигон за предстоящите дисциплини – „Пожарна щафета“ и „Полоса с препятствия“, които се  се проведоха последователно на следвашият ден. Вечерта се проведе конкурсът „Визитна картичка“, където всеки отбор представи своята страна, град, училище и своят принос и постигнати успехи в развитието на движението „Млад спаситеал“. С отлична хореография, младежите представиха кратка сценка, песен на Марисвет-Лидия и кръшен танц от Ирен Калоянова, предизвиквайки бурни аплодисменти. В дисциплината „Пожарна щафета“ показахме, че сме конкурентни на водещите отбори, но грешка при мишената ни дръпна назад в класирането.

На 26.06.2019 г. се проведе тежкото съревнование „Издирване и спасяване в пресечен терен“, на който нашите състезатели се класираха на пето място, изпреварвайки опитният отбор на Грузия, а вечерта се проведе конкурсът „Стенвестник“, в който се оценяваше артистичността на участниците относно представянето и популяризиране на движението „Млад спасител“. 

На 27.06 и 28.06.2019 г. домакините бяха организирали посещение на архитектурно-исторически обекти в град Габала, а вечерите се проведоха тържествените награждавания на отборите в отделните дисциплини и забавни музикални програми. 

Равносметката от участието на отбора в VII-те съревнования "Юньй спасатель" Азербайджан 2019. Класирането ни в отделните дисциплини: 

Стенвестник - 3 място

Визитка - 4 място

Маршрут на оцеляването - 5 място, побеждавайки и коравите грузинци

Полоса с препятствия - 6 място

Щафета - 7 място

Въпреки почти изцяло подновеният отбор, младежите се справиха отлично, печелейки нови приятели, трупайки опит и впечатления. 

На 29.06.2019 г. се извърши тържествено закриване в Конгресният център „Гайдар Алиев“, на което домакините проведоха показно учение по  евакуация на пострадали по алпийски способ, демонстрации с пожарна и спасителна техника, съвместни пресконференции с министрите на образованието, спорта и на извънредните ситуации на Република Азербайджан, както и богата музикално-артистична програма.

Ръководителите и участниците в съревнованието изказват огромни благодарности на МЧС Азербайджан за гостоприемството, отличната организация и възможността да посетим различни културни и архитектурни забележителности и на ръкводството на ГД"ПБЗН" - МВР за предоставената възможност за представяне на Република България в международните съревнования. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов