1563 лв. събраха на базар във ВТУ за лечението на малката Нелис

Животът

04-07-2019, 11:41

Снимка:

Исторически факултут

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Парите бяха преведени на втория рожден ден на малкото момиченце

На втория рожден ден на малката Нелис /3 юли/, която се нуждае от спешно лечение, по дарителската ѝ сметка постъпиха 1 563 лв., събранати във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Средствата са от проведения базар и от поставена във вуза дарителска кутия.

Нелис е от Велико Търново. Тя е само на две годинки, но вече се бори със злокачествен рак - невробластом. Тя вече претърпя операция, предстои ѝ химиотерапия в болница "Anadolu Medical Center", Истанбул, Турция. Необходимата сума за лечението ѝ е в размер на около 100000 евро и е непосилна за семейството ѝ.

„Изказваме сърдечни благодарности на колегите докторанти от Историческия факултет, служителите и преподавателите от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, и на членовете на Българския форум за Тоше Проески, които дариха артикули за базара, и на всички студенти, докторанти, служители и преподаватели от Университета, които ни подкрепиха и се включиха в дарителската кампания!” – съобщиха организаторите на благотворителната инициатива във ВТУ.

Майката на Нелис е била докторант в Историческия факултет на великотърновското висше училище и понастоящем вече е доктор по „Нова обща история“.

Който има възможност да направи дарение за мъничката Нелис, може да го направи, използвайки следната сметка:

Банка: УниКредит Булбанк
Банкова сметка: BG25UNCR 7000 1523 5870 59
BIC код: UNCRBGSF
Титуляр на сметката: Нелис Заимова Кедова

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов