Дилян признал, че сам бутнал в реката 5-годишния си син

Крими

04-07-2019, 12:13

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът е криминално проявен, има дела за кражба и за средна телесна повреда

Бащата на 5-годишното дете, открито мъртво под виадукта на Околовръстното шосе в Габрово, направил пълни самопризнания, че сам е бутнал момченцето. Това обяви на брифинг днес директорът на Областната дирекция на МВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров.

За трагедията се разбра вчера, след като в 6.30 часа в Областната дирекция на МВР в Габрово е получено съобщението, че мъж се готви да скочи от виадукта на Околовръстното шосе. След близо 3-часови преговори психолог от Института по психология на МВР в Плевен разубедил 31-годишния Дилян Бетев.

След като той се отдръпнал от перилата на виадукта, е бил задържан и откаран в Областната дирекция на полицията. Причината - пристигналите екипи на МВР открили във водите на река Янтра под моста тялото на 5-годишния му син.

Първата версия на 31-годишния мъж е, че детето само е скочило в реката. След това е признал, че е бутнал момченцето. На база тези признания вчера в късния следобед на Дилян Бетев е повдигнато обвинение за убийство.

Мъжът е криминално проявен – има дела за кражба и за средна телесна повреда. По второто има и ефективна присъда от 8 месеца, която е излежал 2016 – 2017 г.

Майката на детето Поля е била обявена за издирване, но е открита. Тя не е подавала сигнали за насилие срещу Дилян, който е биологичен баща на детето, защото се е страхувала да не бъде убита, обяви Надежда Желева, окръжен прокурор. Двамата са живеели на съпружески начала. Техни съседи от квартал "Русевци" в Габрово твърдят, че Дилян понякога се държал екстремно и дори неадекватно в определени ситуации. Майката Петя била издирвана от две седмици от нейни приятели и познати, след като напуснала дома си. Според нейна приятелка, това се случило, след като младата жена била пребита зверски от мъжа си. До момента на трагедията обаче нито майката Поля, нито съседи или общи приятели са подавали сигнали за насилие в семейството. Според личния лекар на детето то е имало вид на добре гледано, водено е редовно за задължителните имунизации.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов