151 години от преминаването на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа честваха във Вардим

Мисия

06-07-2019, 17:49

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В концертната програма се включиха народната певица Сорина Богомилова и ДЮТА „Огнени ритми”

Навършването на 151 години от преминаването на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа край село Вардим тържествено бе отбелязано в свищовското село. Програмата бе организирана от местното кметство и Народно читалище „Трудолюбие 1907”.
Пред паметната плоча в центъра на селото, увековечаваща делото на воеводите, цветя бяха поднесени от председателят на Общинския съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, от представители на местното читалище и Културен клуб на пенсионера „Дунавски вълни” – с. Вардим, от правителствени организации и граждани. Секретарят на Общината Любомира Петрова също се поклони пред плочата в памет на загиналите четници и поднесе цветя от името на кмета на общината Генчо Генчев.
Сред специалните гости на празненството бяха още Таня Ликова – главен експерт в отдел „Кулутра”, общински съветници, кметове на кметства от общината. 
Поздравителни адреси бяха получени от народния представител д-р Станислава Стоянова и от кмета на общината Генчо Генчев. 
Кметът на село Вардим Сенка Добрева поздрави жителите на селото за празника и призова винаги да помним и да се учим от делата на нашите предци.
Солистката на Националният ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев" Сорина Богомилова изнесе концерт, с който зарадва присъстващите жители и гости на селото. Много аплодисменти събраха и децата от ДЮТА „Огнени ритми” с хореограф Стефан Костадинов, които също се включиха в концертната програма.

 

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)