До месец пускат новата пътна връзка между кварталите „Бузлуджа“ и „Зона Б“

Мисия

07-07-2019, 13:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Улицата е с широчина 14 метра и дълга близо 900 метра, на над 13 000 кв. метра е положен асфалт

До края на лятото се очаква да приключи изграждането на пътния участък от кръговото при нова болница  до квартал „Бузлуджа” и „Зона Б”. Това стана ясно след среща на зам.-кметът проф. Георги Камарашев с  изпълнителите от „Пътни строежи”.

Пускането на обекта се е забавил заради административни пречки.

Улицата е с широчина 14 метра и дълга близо 900 метра, има нови тротоари, монтирано е уличното осветление, а на над 13 000 кв. метра е положеният асфалт. Отводняването на главния път е допълнително подсилено с повече шахти. Новата връзка позволява бърз достъп до пътен възел „Качица“, ул. „Магистрална“ и бул. „Никола Габровски“ и ще подобри подобри транспортното обслужване на над 25 000 жители на старата столица.

„Близо 30 години е задържан този проект. Промените на терена са големи. Затова може да се изчака още четири седмици, докато го пуснем”, поясни зам.-кметът проф. Георги Камарашев.

За реализацията на инфраструктурния проект на местната администрация бе осигурено финансиране от републиканския бюджет, в резултат на проведени разговори и срещи на кмета Даниел Панов с представители на изпълнителната власт. Струва 1,8 млн. лева. Заради допълнителните дейности по него ще се наложи дофинансиране. Парите ще дойдат от общинския бюджет.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов