Преизбраха доц. Милен Михов за областен лидер на ВМРО – Велико Търново

Животът

07-07-2019, 14:27

Снимка:

ВМРО

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заместник-председатели са Пенчо Чанев и Николай Цонев, секретар -Ивайло Джилянов

С единодушно мнозинство доц. Милен Михов бе преизбран за председател на областната организация на ВМРО – Велико Търново. За заместник-председатели в ръководния орган за следващия мандат бяха избрани кметът на гр. Златарица – Пенчо Чанев и Николай Цонев, а за секретар -Ивайло Джилянов. Делегатите на конференцията гласуваха доверие на Христо Беренски от гр. Горна Оряховица и го избраха за председател на контролната комисия на областния комитет.

Отчетно-изборната конференция се състоя на 6 юли в старата столица и на нея бяха обсъдени резултатите в предходния мандат и поредицата от успешни избори, които организацията осъществи. През последните години ВМРО бележи ръст в доверието в област Велико Търново. Направена беше характеристика на хората, които гласуват за ВМРО, според която повече от 51% от гласоподавателите са висшисти и са предимно жители на градовете. Това означава, че хората, които вярват в патриотичната идея, разпознават ВМРО като защитник на техните интереси. 

Общинските организации, които участваха в конференцията, заявиха готовността си за явяването на местните избори, като всички си поставиха за цел да увеличат представителството си в следващия мандат и да реализират общински съветници във всички общини. Целта на това присъствие е да се работи по-сериозно за патриотично образование в училищата, да се осъществят програми, които да стимулират грамотната раждаемост, да се превърне Великотърновска област в икономически център, който да привлича инвестиции.

Акцент в конференцията бяха българо-македонските отношения, в които ВМРО има историческа роля. Беше отбелязан напредъка в решаването на историческите спорове между двете държави.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов