Приключиха изборите за органи на управление във ВТУ - velikotarnovo.utre.bg

Приключиха изборите за органи на управление във ВТУ

08 юли 2019, 15:04 | Мария Христова
  • Снимка:
    ВТУ

Петима са заместник-ректорите, деканите са 9, а ръководителите на катедри – 55

На всички нива във Великотърновския университет успешно приключиха изборите за органи на управление.

След 20 май т.г., когато Общото събрание на Университета преизбра ректора проф. д-р Христо Бонджолов и утвърди Академичния съвет за мандат 2019/2023, се проведоха изборите за заместник-ректори, декани и ръководители на катедри. Петима са заместник-ректорите, деканите са 9, а ръководителите на катедри – 55. Изборите преминаха в атмосфера на академизъм и колегиалност, което допринесе още повече за утвърждаването на името и на авторитета на Великотърновския университет.

Приемственост и оперативност характеризираха влизането в длъжност на новоизбраните ръководители. Този факт се отрази положително  на ежедневната дейност на всички звена в Университета, както и на кандидатстудентския прием за учебната 2019/2020 академична година, който и тази година се очертава да приключи изключително успешно.

На 8 юли се проведе заседание на Академичния съвет, в което участваха и новоизбраните декани на факултетите. Решенията бяха взети експедитивно и с консенсус, а критиките – градивни и в интерес на академичната общност на Великотърновския университет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета