10 месеца затвор за рецидивист за кражба на дамска чанта

Крими

09-07-2019, 14:43

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Апашът вече е в затвора в Ловеч

След споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново осъдиха рецидивист на десет месеца лишаване от свобода при строг режим за извършена кражба на дамска чанта.

И.К. се призна за виновен за това, че на  23.10.2018 г. в гр. Велико Търново, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи: дамска чанта, несесер с козметика, колие с черна верижка с бяло делфинче, гривна за ръка с висулки кончета, обеци, мъниста, портфейл, слънчеви очила «Рейбан», калъф за очила, секретни ключове,  швейцарско ножче и парична сума в размер на 610 лв., всичко на обща стойност  889,50 лева от владението и собственост на Ч. М. и мобилен телефон „Lenovo А2020а40“ на стойност 90 лв. от владението на пострадалата и собственост на  „ООБ“ АД гр. София, всички вещи на обща стойност 979,50 лева,  без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Осъден е и за това, че на 23.10.2018 г. в гр. Велико Търново, противозаконно отнел от владението на пострадалата официален удостоверителен знак – билет за автобусен превоз отиване и връщане с разписание от гр. Велико Търново до гр. София на стойност 35лева, като извършеното не съставлява по-тежко престъпление.

Причинените имуществени вреди са възстановени.

По искане на прокуратурата лицето е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е в затвора в гр. Ловеч.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов