Двама свищовлии с отлично представяне на най-голямата за България гала вечер по кикбокс

Спорт

09-07-2019, 16:35

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Състезателите на СК “БОЛГ“ – Свищов участваха в надпревара от веригата Pro Fight

В гр. Козлодуй се проведе професионална гала вечер по кикбокс “Pro Fight 15”, в която участваха някои от най-добрите бойци в България. Събитието включваше 11 битки проведени под правилника на професионалният кикбокс, както и 9 полупрофесионални срещи, където беше даден шанс за изява на млади и перспективни състезатели от страната. В провелия се спортен форум взеха участие двама представители на СК “БОЛГ“ – Свищов – Катерина Минкова и Иван Ангелов.

Своя дебют на подобен форум, в подгряващите срещи, направи Катерина Минкова в кат. до 52 кг, възрастова група девойки младша възраст. Тя записа убедителна победа по точки над представителка на домакините от „Golden Boys”- Козлодуй с единодушно съдийско решение.

Иван Ангелов взе участие в основната файт карта и дебютира на професионалния ринг в двубой при мъже, категория до 70 кг. Категоричен бе резултатът и от неговото участие, което приключи още в първия рунд, с технически нокаут в полза на Ангелов.

И двамата състезатели на  „БОЛГ“ – Свищов бяха ръководени от треньора на клуба Мартин Минков. Той коментира, че макар Ангелов и Минкова са медалисти от държавни първенства и международни турнири, участието на професионалният ринг е доста различно. Треньорът изрази удовлетворение от представянето им и сподели, че след кратка почивка за възстановяване, подготовката за следващи участия продължава.

По покана на ресорния зам.-кмет Борислав Замфиров двамата състезатели и техния треньор посетиха сградата на община Свищов, където заместник-кметът ги поздрави за отличното представяне и им връчи индивидуални грамоти. Те от своя страна подариха на него и кмета на Свищов Генчо Генчев тениски на клуба и показаха спечелените награди от престижното кикбокс първенство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов