Плетене с царевична шума и плъсти показват в Семейната събота в горнооряховския музей - velikotarnovo.utre.bg

Плетене с царевична шума и плъсти показват в Семейната събота в горнооряховския музей

10 юли 2019, 08:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    Исторически музей Горна Оряховица

  • Снимка:
    Исторически музей Горна Оряховица

Ръководител и обучаващ в работните кътове ще бъде майстор Снежана Златарска

В предстоящата „Семейна събота“ на 13 юли в Исторически музей – Горна Оряховица ще оживеят още старинни занаяти. Традиционните творчески ателиета ще представят автентичен начин за плетене с царевична шума и изработване на красиви изделия от нетъкана вълна (плъсти). Ръководител и обучаващ в работните кътове ще бъде майстор Снежана Златарска от село Стрелец, която ще помогне на желаещите да вникнат в старите техники и сами да си изработят оригинални сувенири.

Водещата тема от ваканционната програма „Керамиката – хилядолетни послания” ще продължи с мултимедийна презентация за фолклорните произведения – приказки, гатанки, поговорки, посветени на глината и грънчарите.

В 10.30 часа започват любимите игри на най-малките – „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи”. От горнооряховския музей напомнят на желаещите да се включат в игрите да бъдат точни, защото състезанията с награди се провеждат само по веднъж в съботния ден – сутрин от 10.30 до 11.00 часа!

И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса дава възможност на всички да участват в образователните кътове и работните ателиета, да се включат в игрите „Ряховски пъзел” и „Любопитни срещи с чудни вещи” и да разгледат музейните експозиции. Работното време на музея за посещение на „Семейни съботи” е от 10 до 17 часа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета