„Етър” привлече талант на „Лудогорец”

Спорт

10-07-2019, 10:13

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

21-годишният халф Светослав Ковачев ще е под наем в тима до края на годината

„Етър” привлече един от талантите на „Лудогорец” – 21-годишния халф Светослав Ковачев. Двата клуба постигнаха споразумение, като той ще играе под наем при „виолетовите” до края на настоящата година. Основната цел пред Ковачев е да натрупа още опит в Първа лига, както и да помогне на етърци с играта си.

Светослав Ковачев е роден на 14 март 1998 г. в Плевен. Висок е 172 см, тежи 62 кг и играе като полузащитник. От 2011 г. е в Академията на „Лудогорец”, а едва 17-годишен започва да играе в дублиращия отбор на „орлите”, с който има 54 мача и 10 гола. Капитан на младежкия тим на „Лудогорец”, титурял в мачовете от Младежката Шампионска лига. Едва 17-годишен започва да е част и от мъжкия тим на „Лудогорец”, с който има 11 мача в Първа лига. Миналата година бе преотстъпен на „Дунав”, където изигра 29 срещи с 5 гола.

Минал е през всички юношески и национални гарнитури – България U17, U19 и U21. Преди година бе включен от Петър Хубчев в националния отбор за мачовете със Словения от Лига Европа.

 

Светослав Ковачев: „Надявам се със силни игри в „Етър” да стигна до националния отбор”

Светльо Ковачев е един от безспорните таланти в българския футбол. Минал е през всички национални гарнитури и дори вече получи повиквателна за националния отбор. Както самият той сподели, амбициран е със силни игри в „Етър” да заслужи доверието и на новия национален селекционер Красимир Балъков.

„С шефовете решихме, че по-добре за мен е да дойда в „Етър” и да играя редовно. Ще ми дадат шанс и вече всичко зависи от мен.

Любимата ми позиция е външен халф, най-добре се чувствам отсядно. От осем години съм в „Лудогорец”, още от юноша. Имам 11 мача и в мъжкия отбор.

Миналата година бях преотстъпен в „Дунав”, мисля че се представихме на добро ниво. В повечето мачове бях титуляр. Договорът ми за преотстъпване изтече и вече съм във Велико Търново. За момента съм преотстъпен до Нова година, после ще се решава дали ще остана напролет.

В „Етър” имам доста познати футболисти, познаваме се и не е нещо ново за мен. Очаквам едно доста силно представяне през новия сезон, да се борим успешно и се надявам този сезон „Етър” да влезе в шестицата. Най-важното е да играем силно. Амбициран съм да се боря за титулярно място, а вече треньорите си решават.

Надявам се с добри игри с отбора на „Етър” да получа отново повиквателна за мъжкиа национален отбор!”

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов