За поредна година ГЕРБ – Горна Оряховица организира турнир по белот и кръстословици за пенсионерските клубове

Мисия

10-07-2019, 10:16

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-добрият енигматик за четвърта година се оказа Петър Калчев от с. Янтра

Членове на пенсионерски клубове от община Горна Оряховица взеха участие в турнира по белот и решаване на кръстословици. Състезанието, превърнало се в традиционно, се организира всяка година от местната структура на ПП ГЕРБ. Турнирът бе открит от кмета на общината инж. Добромир Добрев, който пожела успех на състезателите. На официалния старт на надпреварите присъстваха също ръководителят на общинската структура на най-голямата партия Деница Цветанова и Николина Костова, председател на Съюза на пенсионерите – 2004 в Горна Оряховица, които на свой ред поздравиха участниците.

В състезанията с кръстословици се впуснаха четири, а в турнира по белот сили мериха седем отбора. Най-добрият енигматик за четвърта година се оказа Петър Калчев от Клуб на пенсионера „Вяра” в село Янтра, който успя да се справи без грешка само за 5 минути с кръстословицата и подобри миналогодишното си постижение с 2 минути. На второ място и на три минути след победителя, само с една грешка се класира Пеньо Петков от КП „Железничар“ – Горна Оряховица. Миналата година той остана трети в класирането. Третото място тази година зае дама – Ани Атанасова от КП „Филип Тотю войвода“ – Горна Оряховица, която се справи с кръстословицата за 13 минути и без грешка.

В състезанието по белот на първо място се класира отборът на

КП „Надежда“ от Правда, който срещна на финала „най-младия“ пенсионерски клуб „Раховец“ от Горна Оряховица. След резултат от 2:0, „раховци“ останаха втори. На трето място се класираха представителите на КП „Вяра” – Янтра. В малкия финал те победиха белотаджиите на горнооряховския КП „Дълголетие“ от Първомайци. Така на практика челната тройка дублира миналогодишното класиране на финала.

Горнооряховската организация на ГЕРБ осигури награден фонд за двете дисциплини. Победителите в турнирите получиха наградите си от ръководителя на общинската структура на ГЕРБ Деница Цветанова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов